Snedkernes Efterårsudstilling 2012

Snedkernes Efterårsudstilling 2012

  • Model. Design: Rikke Hagen & Andreas Lund. Producent: Rikke Hagen & Andreas Lund © Petra Bindel
  • Insideout. Design: Søren Ulrik Petersen. Producent: Aksel Kjersgaard A/S © Petra Bindel
  • A Chair. Design: Mia Gammelgaard. Producent: Hay © Petra Bindel
  • Cone. Design: Peter Johansen. Producent: Malte Gormsen ApS © Petra Bindel
  • Jason. Design: Gæsteudstiller, Rasmus B. Fex. Producent: Rasmus B. Fex © Petra Bindel
  • Snedkernes Efterårsudstilling 2012 © All The Way To Paris
Fra og med i dag og en måned frem kan man opleve 41 møbeleksperimenter udstillet mellem de nyklassicistiske skulpturer på Thorvaldsens Museum, som i år er rammen om Snedkernes Efterårsudstilling.

Af Christa Maria Elnegaard

”Det har i lang tid været en drøm for os at udstille her på Thorvaldsens Museum, et af byens ældste og fineste rum.”

Sådan indledte formanden for Snedkernes Efterårsudstilling, Mia Gammelgaard, sin åbningstale, da hun i går kunne opleve foreningens drøm realiseret. Møbelskulpturerne var opsat på hvide podier i de historiske omgivelser med farverige vægge og mosaikgulve mellem gipsmodeller af Thorvaldsens kendte værker. Fremmødte designere og producenter viste deres værker frem, mens besøgende som de første kunne undersøge prototyperne med nysgerrige øjne og hænder.

Temaet for årets udstilling er defineret ud fra et ønske om at skabe møbler, som går i dialog med de 164 år gamle omgivelser. Møblerne skal fremstå skulpturelle og tredimensionelle og kunne udstilles på et podie i målene 1x1 meter. Udover de universelle vilkår for møbelkunsten såsom funktionalitet, komfort og håndværk er der i år indført et princip om, at materialerne skal fremstå i egne farver. Sidstnævnte krav har resulteret i en stor diversitet i materialevalg, og der eksperimenteres med marmor, glasfiber, støbt bronze, linoleum og keramik, men den skandinaviske forkærlighed for træ er ikke glemt.

 

Læs mere om udstilling på hjemmesiden: http://www.se-design.dk/udstillinger.php?id=42&type=1&r=1