News

"Livet mellem husene" er basislitteratur på mange af verdens arkitektskoler, og står stadig uanfægtet som den mest grundlæggende indføring i udemiljøernes samspil med det sociale liv. Den er oversat til mange sprog, bla. kinesisk og japansk.  

Bogen er genoptrykt flere gange og foreligger her i 7.udgave. 
Fås også i engelsksproget version: Life between Buildings.

Bogen kan købes ved henvendelse til Kasper Monty på kmo@arkfo.dk.

 

 

Monografien om arkitekten Thorvald Bindesbøll (1846-1908) af kunsthistoriker, dr.phil Mirjam Gelfer-Jørgensen tager udgangspunkt i hans arkitektur, der ses som fundamentet for hans sikre formsans. Et gennemgående træk i Bindesbølls hele oevre er hans fokus på funktion, på planernes klare opbygning og prioritering af form frem for variation og dekoration. Et par bygninger som har deres markante plads i dansk arkitekturhistorie er fx. Fiskepakhusene i Skagen, Strandridergaarden på Strandvejen og Bombebøssen på Christianshavn.

Finn Juhl (1912-1989) var én af dansk møbelkunsts mest originale designere. Han vandt verdensry med sine indretninger for FN's hovedkvarter og gennem sine internationale udstillinger. På Triennalerne i Milano i 1950'erne fik han intet mindre end fem guldmedaljer og det var i disse år han vandt international berømmelse for sine møbler. Finn Juhl opnåede som rumkunstner verdensry med sine indretninger for FN's hovedkvarter i New York, og som udstillingsarkitekt var han manden bag de store udstillinger af dansk brugskunst i udlandet, der skabte begrebet "Danish Design". 
 

Denne bog fra Arkitektens Forlag handler om velfærdsdesign og om hvordan man kan designe velfærd.

Find Arkitektens Forlags lovpligtige, årlige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens § 77 a i pdf'en herunder.

Find Arkitektens Forlags lovpligtige, årlige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens § 77 a i pdf'en herunder. 

Poul Erik Skriver, Skriver eller bare "S" var i en lang årrække ansvarshavende redaktør for Arkitekten og Arkitektur (DK) samt leder af Arkitektens Forlag. Betydningen af denne jætteindsats for forlaget, og ikke mindst for faget, kan ikke overdrives.

Individuelt design af facadeisoleringssystemer: Efterisoleringen får ofte skylden, når bygninger bliver renoveret på en uheldig måde, men Faraneh Farnoudi og Andreas Hild har i samarbejde med Sto givet problemet designpotentiale. En historie fra vores nye blad BYG, der bl.a. udkommer som indstik sammen med Arkitekten.
Primus Arkitekter og Rytter A/S har om- og udbygget et bibliotek og kulturhus i Allerød. Henrik Schafranek anmelder. Han peger på æstetiske misforhold og en stærk facade.
Forfatteren Pablo Llambías indlæg på landskabssymposiet "Udfordringer af Danmarkskortet" fortæller om en rejse Steensen i Blichers fodspor: om Kjellerup en regnvåd tirsdag, trygheden i grimheden og det omstridte landskabelige fælleseje i de danske strande. Læs det i det nye nummer af Landskab, eller lige her.

Pages