De unges chance: Europan 12

De unges chance: Europan 12

  • Europan er vigtig, fordi den giver uprøvede kræfter muligheden for at bryde igennem, siger Jan Christiansen, formand for den nationale Europan-komité.
Videointerview: Europan er vigtig, fordi den giver uprøvede kræfter muligheden for at bryde igennem, siger Jan Christiansen, formand for den nationale Europan-komité.

EUROPAN 12 - arkitektkonkurrence for arkitekter under 40 år. Temaet for årets konkurrence er: Den tilpasningsdygtige by. Københavns Kommune deltager med en konkurrencegrund på Vesterbro, og Aalborg Kommune deltager med bydelen Vestbyen.

Jan Christiansen, formand for den nationale Europan-komité, fortæller her om baggrunden for Europan:

 

 

Om EUROPAN

Den første EUROPAN konkurrence blev afholdt i 1988 og har gennem de sidste 25 år været en platform for viden, diskussion og udvikling af europæisk urbanitet for både unge arkitekter og europæiske byer. Konkurrencen fremhæver talentmassen blandt de unge europæiske arkitekter og giver dem en mulighed for at realisere deres ideer og visioner i konkrete opgaver. Undervejs i konkurrenceforløbet mødes de deltagende byer, jury og vindere til en række internationale seminarer, hvor man udveksler viden på tværs af Europas grænser. Ikke mindst bidrager de udenlandske arkitektforslag til de danske konkurrencegrunde med nye vinkler, i forhold til den måde vi tænker og udvikler vores byer på i Danmark. Omvendt har danske arkitekter mulighed for at præge de andre europæiske konkurrencegrunde med et dansk islæt.

Sekretariatet for Europan Danmark varetages af Dansk Arkitektur Center. Europan er støttet af Kulturministeriet og de deltagende kommuner Aalborg Kommune og Københavns Kommune.

Konkurrencebetingelser

Præmiesum: 1. præmien er euro 12.000 og 2. præmien er på euro 6.000.  

Start-Slutdato: Konkurrencen lanceres d. 18. marts 2013 og deadline for aflevering af forslag er d. 28. juni 2013

Åben Site seeing: 4. april kl. 10.00 på Yrsas Plads på Vesterbro i København og 5. april kl. 11.00 i Haraldslund, Kastetvej 83 i Aalborg.

Regler: Åben konkurrence for teams, der består af en arkitekt i samarbejde med (eller alene) professionelle aktører i andre eller samme faggruppe. Teamet kan inkludere studenter, men disse vil ikke blive betragtet som ’co-authors’ på projektet

Deltagergebyr per team: euro 150 

Læs mere om Europan 12 HER