News

Find Arkitektens Forlags lovpligtige, årlige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens § 77 a i pdf'en herunder.

Find Arkitektens Forlags lovpligtige, årlige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens § 77 a i pdf'en herunder. 

Poul Erik Skriver, Skriver eller bare "S" var i en lang årrække ansvarshavende redaktør for Arkitekten og Arkitektur (DK) samt leder af Arkitektens Forlag. Betydningen af denne jætteindsats for forlaget, og ikke mindst for faget, kan ikke overdrives.

Individuelt design af facadeisoleringssystemer: Efterisoleringen får ofte skylden, når bygninger bliver renoveret på en uheldig måde, men Faraneh Farnoudi og Andreas Hild har i samarbejde med Sto givet problemet designpotentiale. En historie fra vores nye blad BYG, der bl.a. udkommer som indstik sammen med Arkitekten.
Primus Arkitekter og Rytter A/S har om- og udbygget et bibliotek og kulturhus i Allerød. Henrik Schafranek anmelder. Han peger på æstetiske misforhold og en stærk facade.
Forfatteren Pablo Llambías indlæg på landskabssymposiet "Udfordringer af Danmarkskortet" fortæller om en rejse Steensen i Blichers fodspor: om Kjellerup en regnvåd tirsdag, trygheden i grimheden og det omstridte landskabelige fælleseje i de danske strande. Læs det i det nye nummer af Landskab, eller lige her.
"København i morgen" er temaet for det netop udkomne nummer af Arkitekten. Vi ser på boligbyggeri-projekter på vej med udgangspunkt i en udstilling på KADK. Suppleret bliver der med fotografier fra de overgangsområder, som venter på det nye. Hel- og halvforladte industriområder, havneområder og andre åbne felter i byen bliver København af i morgen.
SYSTEMERNES KOMBINATORIK. Det er en grundlæggende arkitektonisk oplevelse, at banens dynamik smitter af på det rum, alle færdes i. Arkitekt MAA og lektor ved KADK Finn Selmer anmeldte den nye cykel- og atletikarena i Odense i Arkitekten 03-2015.
Med opstillingen af flere hundrede enorme vindmøller står vi over for en af de største ændringer af oplevelsen af det danske landskab nogensinde, og alligevel er der alt for lidt fokus på æstetik og trivsel. Akademiraadets Landskabsudvalg efterlyste i Arkitekten 03-2015 en mere åben debat om, hvordan vindenergien bedst indpasses på danmarkskortet.
Landskabs redaktionsudvalg var i september 2014 på studietur i Oslo. Med en fælles skandinavisk indsats er det blevet til et udvidet nummer af Landskab. I Oslo er der massiv opgang – ambitionerne er høje, og mange tegnestuer, norske som nordiske, er i gang med store projekter. Landskab 02-2015 er netop udkommet.

Pages