BYG Bæredygtigt Byggeri nr. 03 2016

PROBLEM ELLER POTENTIALE?

Publiceret af onsdag jun 29, 2016 klokken 21:16

Om lidt åbner festivalsæsonen med al den skaberglæde og det opfinderpotentiale, som har gjort de danske festivaler til den store og kreative industri, de tilsammen udgør i dag i Danmark.

Festivalerne er ikke ‘kun’ musik, øl og gigantiske bunker af affald. De er også kæmpestudier i midlertidige bydannelser, logistik, konstruktion og design; et potentielt laboratorium for udvikling af nye løsninger, som kan bruges både inden for og uden for hegnet. Arbejdet er på sit højdepunkt nu, for om få dage skal de første nye opfindelser testes; for eksempel en modulær scene, som også kan være en indgangsportal (s. 20), og til dem, som ikke gider at sove i telt, er der udviklet shelters, der senere skal blive midlertidige hjem for flygtninge (s. 14). Og når vi dingler trætte og lalleglade hjem søndag aften, begynder den overvældende oprydning, som redaktionen ikke kunne lade være med at undre sig over; man må da kunne få noget ud af alt det skrald? Vi besluttede os for at gøre noget ved sagen sammen med Harald Nyborg, Silvan, Smukfest og GXN, og vi slutter dette nummer af BYG af med et bidrag til en bedre festivalverden (s. 22).

God sommer!

Marie Sofie Larsen, redaktør

Tilføj kommentar

Filtered html

  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <div> <span> <table> <tr> <td> <tbody> <thead> <th> <ul> <li> <iframe> <img> <hr>
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.