BYG Bæredygtigt Byggeri nr. 01 2016

Når det almindelige bliver ualmindeligt godt

Publiceret af torsdag maj 5, 2016 klokken 23:29

Da jeg gik i gang med at se på artiklen om Ladegårdsparken (s. 24), gik det op for mig, hvor meget rigtig god renovering kan; jeg fik lyst til at flytte ind i det nyrenoverede eks-ghetto-kransporsbyggeri fra 1973. Da jeg så skulle se på artiklen om Tibberupparken (s. 28), studsede jeg straks over den kvalitet, der nu er muret op omkring det gamle, trætte betonhus. Måske skulle man flytte til Espergærde? På den anden side kunne man måske også flytte på landet og kaste sig over ombygningen af en gammel stald? (s. 2 og s. 16).

Årets første nummer af BYG bringer eksempler på, hvordan man kan få noget ualmindeligt godt ud af den store masse af ganske almindelige, gamle bygninger, som står overalt i Danmark. Mange af dem kan genbruges og blive til noget værdifuldt frem for endnu en nedrivning. Og der er nok at tage fat på, for forfaldent byggeri findes over alt, og i fremtiden skal der renoveres mere, end der skal bygges nyt (s. 20).

Marie Sofie Larsen, redaktør

Tilføj kommentar

Filtered html

  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <div> <span> <table> <tr> <td> <tbody> <thead> <th> <ul> <li> <iframe> <img> <hr>
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.