Arkitekten # 5 2013

Åbenhed

Publiceret af Tom Hermansen onsdag apr 24, 2013 klokken 12:43

I dette nummer af Arkitekten ser vi på ny dansk arkitektur. 
Vi folder udvalgte realiserede bygninger ud i tegninger og fotografier og føjer kommentarer til. Det er vores agt at gøre det til en tilbagevendende begivenhed.

Praksis Arkitekter har etableret sig som en meget stringent arbejdende tegnestue. Inspirationen kommer fra Schweiz, men også fra en nordisk prunkløshed med lyrisk præg; Hvad er essentielt i den konkrete opgave og hvordan ser stedet ud?
Vi interviewer Mette Tony og Mads Bjørn Hansen om deres baggrund, ideer og nyere arbejder, som i høj grad handler om at bearbejde eksisterende materiale og viden.
Lise Juels istandsættelse af Jørn Utzons Can Lis har også drejet sig om at blande nye dele med gammelt stof. Det fremgår af vores samtale med arkitekten og af en serie fotos fra lige før og efter processen, som har fået husets oprindelige arkitektoniske virkninger klarere frem, men uden at sløre, at Can Lis er 42 år gammelt.
En mere åben holdning til arkitekturen fører til større respekt og færre fordomme om tidligere perioder.
Åbenheden viser sig også i forhold til dem, der skal bruge arkitekturen, som børnehusene af Dorte Mandrup Arkitekter på Amager og af RUM3 i Århus er fine eksempler på.
Eller hvad med arkitekt Simon Hjermind Jensen, som selv tager affære og for egen regning finder et sted, bygger en hytte og tænder et bål! I skøn natur, tæt ved Avedøreværket og E20. For hvem? For sig selv. For os. For arkitekturen. MK

Tilføj kommentar

Filtered html

  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <div> <span> <table> <tr> <td> <tbody> <thead> <th> <ul> <li> <iframe> <img> <hr>
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.