Arkitekten # 2 2013

Angst æder arkitekturen op

Publiceret af Tom Hermansen tirsdag jan 29, 2013 klokken 10:28

Et overdetaljeret konkurrenceprogram er en brugsvejledning, som man skyder ind mellem en bygherre og en arkitekt, når de ikke kan eller må få fat i hinanden.

Men som Jesper Kock præciserer i dette nummer af Arkitekten, så handler det om kvalificeret før-programmering. Konkurrenceprogrammer må godt være detaljerede, bare forarbejdet er gjort ordentligt. Og forarbejdet, ja, det bør man også kunne udføre i samarbejde med de konkurrerende arkitekter ...
Det er derfor, at fasedelte konkurrencer er en god idé – når nu bygherren for tiden har brug for at gå med livrem og seler.

For hvad skal man konkurrere om, hvis alt er beskrevet ned til mindste detalje? Farven på væggene? 
Det vil i givet fald være en ekstremt dyr måde at finde den rigtige kulør på, særlig når man ved, at brugerne senere maler det hele over i en anden farve.

Byggeri er en permanent forandringsproces og præmature bindinger kan på langt sigt udløse funktionel og økonomisk krise.
Angst æder arkitekturen op.

mk

Tilføj kommentar

Filtered html

  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <div> <span> <table> <tr> <td> <tbody> <thead> <th> <ul> <li> <iframe> <img> <hr>
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.