Writers archive

798 Art District

Under mit seneste besøg I Kina tog jeg imod en vens anbefaling om at besøge 798 Art District I det nordøstlige Beijing.

798er et 60år gammelt industriområde omdannet til en banebrydende kunst- og galleridistrikt og samlingspunkt for en ucensureret og vild kunstbevægelse udklækket I de gamle statsejede elektronikfabrikker. 798 har opnået international berømmelse og national agtelse som det mest indflydelsesrige kunstdistrikt I hele Kina. Her bor både nye og nogle af Kinas mest anerkendte kunstnere som He Yunchang og Ai WeiWei.

Serban Cornea

Det perfekte Danmark

Serban Cornea

Mens diskussionen om arkitektonisk kvalitet fortsat fokuserer på materialevalg, facadeløsninger, eller kontekstuel mimik, går vi glip af den vigtigere diskussion om hvad vores byer og bygninger kan gøre(i stedet for hvad de er), og til hvilken pris?

Serban Cornea

I et nyligt indlæg på energy-supply.dk kunne man læse, at Aarhus Kommune arbejder for at mindst 25 procent af kommunes strøm for perioden 2013 - 2015 skal indkøbes som bæredygtig vindenergi – og dermed bane vejen for, at Aarhus bliver verdens første WindMade kommune.

Serban Cornea

I vor tids Japan opnår indsamling og genbrug af skrald et niveau svarende til en ’national besættelse’ hvor et kunstfærdigt genbrugssystem organiseret efter farvekoder sikrer en indsamling af op til 7 forskellige kategorier skrald for hver husstand.

Dette kunne man for nyligt læse i den rumænske avis Sud-Est Forum, som retter fokus på skrald og dens kulturelle værdier.

Serban Cornea