Writers archive

Når offentligheden over natten præsenteres for visualiseringer af en fremtid der ser ud som var den allerede bygget, og når en enstemmig borgerrepræsentation uden videre spørgsmål vender tomlen op. Så er det forventeligt og berettiget med en reaktion fra offentligheden.

Morten Birk Jørgensen

Først og fremmest er gensynet med Venedig fascinerende, og arkitekturbiennalen er en strålende måde blive ledt rundt til steder i byen som turistguiden ikke leder til. Vaporettaer og Gondoler i Canal Grande foran den imponerende Basilica di Santa Maria della Salute var et extravagant bagtæppe, da Kulturministeren talte på en hotelterrasse ved den officielle sammenkomst torsdag aften.

Morten Birk Jørgensen

I Københavns Kommune står striden mellem to parter. På den ene side Teknik- og Miljøforvaltningen, som hidtil med afsæt i faglige vurderinger har taget stilling til altanansøgningerne.

På den anden side Borgerrepræsentationen, hvis fordomme om forvaltningens konservative og æstetiske præferencer har provokeret dem til at sætte forvaltningen på plads med nye objektive værktøjer, der skal tilsidesætte sagsbehandlernes mavefornemmelser.

Morten Birk Jørgensen

Det sker jævnligt at jeg sent om aftenen på vej hjem til Nørrebro fra Arkitektskolen står af cyklen ved Højbro plads og traver op ad Købmagergade til Nørreport for at fortsætte cykelturen på Frederiksborggade. Jeg kan på mange måder godt lide indre by trods det indkøbscenter den på mange måder er reduceret til.

Morten Birk Jørgensen

Den nye bro der forbinder Nordea med Danisco over Christianshavns kanal var allerede inden den blev opført genstand for temmelig meget opmærksomhed. Nu da den står der har den hurtigt overtaget tronen som byens selfiedarling fra den stribede bakke på den Sorte plads. Men I må meget undskylde. Den er da noget værre noget, er den ikke?

Morten Birk Jørgensen
Hvordan skal byen være by? Arkitekt og ph.d.-studerende Morten Birk Jørgensen gæsteblogger på arkfo.dk med en kommentar til Søren Ulrik Thomsens "Riv byen ned", bragt i Politiken 05.03.15, og beder om faglige argumenter fremfor 'provins-bashing'.
Morten Birk Jørgensen