Writers archive

”Her skal du da bo” står der på en gavl i Københavns Nordhavn. Gavlen er det eneste der er tilbage af en gammel rødstensbygning. Omkring den arbejder byggemaskinerne med at klargøre byggepladsen til opbygning af Frikvarteret – et nyt boligkvarter for børnefamilier, der gerne vil blive i byen. Markedsføringen understreger, at stedet bliver et godt alternativ til forstaden – men mon ikke snarere det bliver endnu en forstadsø midt i byen?

Marie Stender

Sålænge det lugter af udkant

Marie Stender

AND THEN YOU THEME IT

Marie Stender

Tæthed er det nye sort i dansk byplanlægning, for det rimer på bæredygtighed og byliv, og så er det noget investorerne kan lide. Men der er stor forskel på bebyggelsestæthed og befolkningstæthed. I nogle af Københavns nye byområder har man høj bebyggelsesprocent, men lejlighederne er store, og gaderne pæne og tomme som i en snorlige arkitektmodel. I Hong Kong bor folk i småbitte lejligheder i tårnhøje skyskrabere af ofte tvivlsom arkitektonisk kvalitet.

Marie Stender

Forstaden har – som Peter Dragsbo har skrevet det – sejret ad helvede til. Når vi drømmer om den tætte, levende, mangfoldige by, er det netop fordi den ikke kan tages for givet, men romantiseres som en modpol til livet bag vores mere eller mindre synlige ligusterhække.

Marie Stender
Forklædt som universitetslogoer stikker provinsbyerne for tiden deres snuder frem i København.
Marie Stender

Pages