Writers archive

RUNDT OMKRING

Publiceret af Lone Andersen fredag dec 11, 2015 klokken 10:28

Glædeligt, opmuntrende, fornyende, udviklende? I lighed med rundspørgen sidste år bringes her i nr. 8-2015 en række helt korte bidrag. Sidste år var det gammelkendte nordiske professorer, der kom til orde. I år er det 10 ’yngre’, dvs. mere eller mindre nyetablerede tegnestuer, der arbejder inden for landskabsfaget, der giver deres besyv. De 10 tegnestuer viser i ord og billeder, hvad der i arbejdet har optaget, løftet og beriget dem (og faget) i 2015.

BÆREDYGTIGT SKOLEBYGGERI - DGNB OG FOLKESKOLEREFORMEN

Publiceret af Lone Andersen tirsdag sep 22, 2015 klokken 12:15

Bæredygtigt Skolebyggeri – DGNB OG FOLKESKOLEREFORMEN

Hver femte skole i Danmark er mere end 65 år gammel, og 72% er bygget for mere end 40 år siden. Hvordan omdanner vi den eksisterende bygningsmasse til bæredygtigt skolebyggeri som består både DGNB og folkeskolereformens prøver? Af Johanna Rossbach og Anders Bay Holm, Kant Arkitekter

PARKBYGGERI

Publiceret af Lone Andersen tirsdag jun 30, 2015 klokken 13:06

Parkbyggeri

Annemarie Lund

 

Parkbyggeri; underligt ord, sikke noget sludder, tænker man umiddelbart. Parker og haver er da i højere grad noget, man etablerer eller anlægger, derefter fremelsker og udvikler. Sådan har det været op gennem tiden for de store byers grønne områder. Først de kongelige haver, der efterhånden blev åbnet for offentligheden, efterfølgende borgerskabets promenadeparker, arbejderklassens folkeparker med leg og boldspil samt i 1900-tallet velfærdssamfundets mange grønne områder.

ET STED

Publiceret af Lone Andersen mandag maj 18, 2015 klokken 12:11

I 1972 rejste jeg i ni måneder sammen med arkitekten Dennis Lund gennem 32 stater i USA – fra vest til øst – for at se på storbyer, urban sprawl, byrum, nationalparker mm. Vi besøgte også nogle af de dengang kendte landskabsarkitekttegnestuer og zigzaggede på deres anbefalinger gennem staterne, ned til Arizona og flere gange op i Canada. USA var dengang ikke et særlig comme il faut rejsemål.

OSLO - RETT OG SLETT

Publiceret af Lone Andersen mandag mar 23, 2015 klokken 10:26

Redaktionsudvalget var i september 2014 på studietur i Oslo. Efter de senere år at have besøgt Sverige, Finland og Island ville vi nu se den rivende byggeaktivitet, der foregår ved fjorden i Oslo og den generelle ’oprustning’ af byen, men også høre om Oslos satsning på det blå-grønne i deres byudvikling. Med en fælles skandinavisk indsats er det så atter blevet til et udvidet nummer af LANDSKAB med nordisk indhold.

NORDISK

Publiceret af Lone Andersen onsdag feb 25, 2015 klokken 10:03

Er der egentlig belæg for at tale om ’det nordiske’? funderede Paola Viganò, arkitekt og urbanist samt professor ved universitet IUAV i Venedig, i sin indledning til konferencen World in Danmark i juni 2014. Konferencen Nordic Encountersmed undertitlen Travelling Ideas of Open Space Design and Planningville gennem forelæsninger afprøve at indkredse ’det nordiske’ – forstået som det skandinaviske. Måske er det nordiske egentlig ’a set of mind’ ligesom ’det klassiske’, foreslog Paola Viganò.

KOBBERTÅRN

Publiceret af Lone Andersen søndag feb 1, 2015 klokken 10:47

ET TÅRN AF KOBBERVINGER

Råhuset til Panum Instituttets Mærsk Bygning står i fuld højde, og kobberfacaden vokser mod toppen. 2.245 kobbervinger forener arkitektur, teknik og bæredygtighed.

Af Marie Sofie Larsen

Allerede nu går facadens farver i dialog med arkitekterne Eva og Nils Koppel, Gert Edstrand og Poul Erik Thyrrings gamle Panum og resten af kvarteret, hvor teglarkitektur skaber bybilledet. Når kobberet begynder at patinere, vil farven nærme sig farverne på Københavns kobbertårne. Mærsk Bygningen er som en organisme, der konstant ændrer udseende.

Godt & skidt

Publiceret af Lone Andersen mandag jan 26, 2015 klokken 15:20

Godt & skidt, det bedste og det værste, opløftende eller nedslående? Her på falderebet af 2014 har jeg foretaget en slags rundspørge blandt professorer, der underviser kommende landskabsarkitekter, for at indkredse, hvad der – inden for landskab og arkitektur – har bevæget og begejstret eller omvendt deprimeret og foruroliget dem i 2014. Det kunne være såvel projekter, hændelser, moderetninger som udviklingen i al almindelighed. Hensigten var at få en – omend måske kalejdoskopisk – samling af udsagn og meninger.

HVAD ER NU DET?

Publiceret af Lone Andersen torsdag jan 15, 2015 klokken 12:12

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen har i oktober udmeldt et loft for optaget på en række videregående uddannelser med ’dårlige’ jobperspektiver, gældende fra optaget i 2018 og frem. ’Når antallet af pladser reduceres på nogle uddannelser, er det forventningen, at de unge i stedet vil søge ind på uddannelser, hvor der er bedre jobmuligheder’, skriver uddannelses- og forskningsministeriet på deres hjemmeside.

NATURRUM

Publiceret af Lone Andersen mandag dec 1, 2014 klokken 09:28

Pages