Writers archive

Christoffer Harlang skriver om det, BIG gør det og seje Ane Cortzen har netop været på skærmen igen i anden sæson af must-see programrækken for DR K om det: Transformation i arkitektur ærer begrebet om, at én mands affald er en anden mands skat.

Lise Mansfeldt

Blogindlægget ”Solcellens plads i byggeriets krop" handlede mest af alt om, hvor forvirrende det kan være at vurdere solcellers absolutte bæredygtighed. Derfor er det dejligt, når læsere melder ind med pointer, der kan tilbyde en retningspil i en diskussion, som trækker i mange retninger. Her præsenterer jeg tre forskellige kommentarer, som hver især adresserer sit eget niveau: Lovgivning, tegnebræt og udførelse.

Lise Mansfeldt

Spørgsmålet er ikke et forsøg på at være kritisk eller forudindtaget: Jeg ved det simpelthen ikke. Så nu tager jeg tyren ved hornene: I dette indlæg prøver jeg at danne mig et overblik over viden og meninger om makkerparret Solceller & Bæredygtighed.

Lise Mansfeldt

Lise Mansfeldt

Ordet ”transformation” er værd at lytte efter i øjeblikket. Sidste år udkom CONCITO-rapporten Grøn Genanvendelse, som jeg har omtalt i et tidligere indlæg her på bloggenog 2015 har allerede budt velkommen til flere publikationer og gode eksempler på veludførte transformationsprojekter. Mere om det nedenfor.

Lise Mansfeldt

I dag er bæredygtighed både drømmen om en bedre verden – og en big business. Der er prestige og dermed penge i bæredygtighed, for hvem vil ikke være med til at gøre vores verden til et bedre sted at være?

Lise Mansfeldt

Knapt to måneder på 36 midlertidige kvadratmeter er en team building-øvelse for selv de mest forelskede par. Med en lejlighedsovertagelse lige om hjørnet og forår på vej, besluttede James og jeg at hive en weekend ud af kalenderen og stikke snuden en time sydpå til Rogner Bad Blumau – et slaraffenland udi i østrigsk spakultur.

Lise Mansfeldt

KADK og redaktørerne Anne Beim og Ulrik Stylsvig Madsen har begået en antologi om arkitekturens ansvar for bæredygtighed, der tør sparke til og i forskellige diskurser. I alt 13 essays opdelt i tre temaer udforsker arkitekturens ansvar for at tilpasse sig ressourceknapheden og forbinde erfaringsbaseret viden med nye industrielle produktionsprocesser.

Lise Mansfeldt
Kan en kobberfacade kaldes bæredygtig? Med udgangspunkt i den nye Mærsk-bygning på Panum har Lise Mansfeldt startet debatten på bloggen på arkfo.dk. Der er bl.a. indspark fra arkitekten bag huset Mads Mandrup Hansen, C.F. Møller, og i det kommende nummer af BYG spørger vi ingeniørerne på projektet, Rambøll, til forureningsproblematikken mht. til udvaskning af kobber-ioner.
Lise Mansfeldt

Pages