Writers archive

Hvorfor har København brug for en arkitekturfilmfestival?

Josefine Lykke

Den seneste måned har arkitekturdebatten fyldt godt i avisspalterne. Både tegnestuepartneren, direktøren, stadsarkitekten, professoren og den studerende har fundet vej gennem nåleøjet på Politikens debatredaktion med gode, velskrevne kronikker. Det kan kun varme et skrivehjerte som mit, og derfor får skribenterne her endnu en chance for at blive læst og delt. Du kan selv gribe chancen for at deltage i debatten i kommentarfeltet på Politikens hjemmeside. Der er allerede godt gang i diskussionerne. 

Josefine Lykke
Emner: 

Onsdag eftermiddag holdt jeg oplæg på Arkitektskolen Aarhus. I den forbindelse tog jeg et kig ind i afgangsudstillingen, der dette semester præsenterer et ekstremt højt niveau i både projekter og formidling. Her er en kort billedserie fra den flotteste og mest inspirerende afgangsudstilling, jeg til dato har set. 

Arkitektskolen skriver selv om udstillingen: 

De nyuddannede kandidater kommer vidt omkring og giver bud lige fra overordnet fysisk planlægning over nybyggeri og bygningsrestaurering til proces- og produktdesign.

Josefine Lykke

Vi har valgt at kuratere vores program ind i forskellige temaer indenfor film og arkitektur som en ledetråd for, hvad man kan opleve. Arkitektur er jo et bredt felt, og derfor synes vi, det giver mening både at tage publikum i hånden med en slags tematisk guide og samtidig måske også åbne op for nye sider af det arkitektoniske og filmiske felt, som de ellers ikke kendte til.

Josefine Lykke

Kerstin Kongsted har forsøgt at designe et spisestel, der kan tilgodese alle madoplevelser – den individuelle, den hverdagsagtige og den man får når man spiser flere sammen eller ved festlige lejligheder. Resultatet er et anderledes spisestel, der udfordrer normer og gængse materialer. Jeg har spurgt Kerstin ud om projektet, der også blev tildelt et Vola-legat på 15.000 kroner for sin forbilledlige proces og det originale produkt. 

Josefine Lykke

Denne afgangsopgave undersøger arkitektens og arkitekturens rolle i den offentlige debat med udgangspunkt i det midlertidige byrum Byparken i Aarhus. Projektet søger at afdække, hvordan arkitekter kan bidrage til en kvalificering af den offentlige debat om byens fysiske udvikling gennem litteraturstudier, interviews, artikler og blogindlæg. 

Du kan downloade projektet her eller læse det online på issuu.

Jeg holder lige weekend så længe...

Josefine Lykke

”Hvor evnen til at opbygge et brand tidligere var en konkurrencefordel, er det nu blevet en præmis for at begå sig på det globale arkitektmarked,” skriver brandingekspert Rasmus Bech Hansen i artiklen ”The megaphone generation” fra Den Ny Bølge. Og det burde en kommunikationsinteresseret arkitektstuderende jo klappe i hænderne over.

Men kan man ikke få for meget branding og for lidt arkitektur?

Josefine Lykke

Hvordan gik det overhovedet til, at du kom til casting på Arkitektens Hjem?

”Det var faktisk ikke engang mig selv, der søgte. Vi var i fuld gang med at færdiggøre indspilningerne af ”Byg Det Op”, og jeg var slet ikke opmærksom på, at DRK søgte en ny vært til Arkitektens Hjem. Det var min veninde, der efter at have set et opslag på facebook sendte mit CV til bloggeren, som var blevet bedt om at søge efter nye værter. Hun fortalte mig det ikke før bagefter."

I var cirka 10 piger til casting i alt. Hvorfor tror du redaktionen valgte lige netop dig?

Josefine Lykke

Pages