VR HEADSET - 'STEP INTO THE GAME'

VR HEADSET - 'STEP INTO THE GAME'

Der findes steder i vores faglige periferi hvor ny teknologi popper op med anderledes muligheder for at udvide arkitekt, bygherre og bruger vores rumlige perception for både .

GAMIFICATION OF ARCHITECTURE

Ocolus Rift er et virkelig lovende Kickstarter projekt som på ganske kort tid har indsamlet over 2,5 millioner dollors til at færdigudvikle og producere et nyt Virtuel Reality (VR) headset. Egentlig skulle de bare bruge $250.000, men når man sælger sig til spilindustriens brugere som lever 8-10 timer om dagen i et digitalt 3D miljø - ligesom arkitekten ofte gør - så når euforien nye højder. For spilindustrien har ventet længe på at se et produkt som dette i super kvalitet og til normale penge (ca. halv iPhone pris!)

"I think this will be the coolest way to experience games in the future. Simply that... that big." David Helgason, CEO Unity

Desværre er det ikke noget der fejres eller diskuteres højlydt i arkitektkredse. Den slags euforiske opstød skal man (desværre) muligvis helt ud på arkitektskolerne for at opdrive. For hvis der er et stykke gaming-legetøj som arkitekter kan gøre brug af så er det netop VR-headsets.

Hvem husker ikke kortfilmen 'World Builder' (nedenfor) som er det ultimative billede på en total integrering af kroppen i en virtuelt miljø? The Oculus Rift er muligvis et af de større skridt i den retning. Halleluja.

THE OCULUS RIFT

Selve headset'et går først i produktion senere på året og derfor tikker der løbende nyheder ind iforhold til hvilken opløsning (læs mere om 1080P prototypen - link) eller hvilke spiludviklere der arbejder på at indarbejde denny teknologi (=hvem der hurtigst). Der findes efterhånden utallige youtube film som alle lover lidt af en oplevelse. Lsæ mere om Oculus produktet på Kickstarter.comOculusvr.com deres Developer Forum eller det danske fan-site.

"The experience of stepping into a Revit model was absolutely incredible. You have to see it to believe it!" 

REVIT AND OCULUS RIFT VIA UNITY

Websitet Archvirtual.com har lavet et fint indlæg (til arkitekterne) om hvordan en Revit model eksporteret ind i et UNITY spilmiljø opleves. 

 

Der er masser af fim på Youtube og Vimeo. Jeg har valgt et par af dem her nedenfor.

 

 

Rasmus Brønnum

Kommentarer

KasperTB

Det er bare et fedt produkt. Det kan have visse ulemper, men det er, hvad nutidens gamere har ventet på. Et "headset" som dette i den prisklasse er ikke normalt.

Tilføj kommentar