'ReDANE' trailer

'ReDANE' trailer

PIGLAND

Efter at have set teaseren til ReDANE kan man kun glæde sig til at se den færdige version i fuld længde. På mange måder gav den mig minder til dokumentarfilm som Food, Inc. der handler om den amerikanske fødevareindustris magtfulde position med fabrikslignende landbrug og mangelfulde produkter, der bliver mere og mere ens, og om amerikanernes fremmedgjorte forhold til føden. [se hele filmen nederst i indlægget eller lån den på Filmstriben].

Men når arkitekterne Charles Bessard [Powerhouse Company - se evt. min videooptagelse af et af hans tidligere foredrag ifm. 'Den Ny Bølge I DK Arkitektur' udgivelsen] og Dominic Balmforth [Susturb] i samarbejde med filminstruktør Andreas M. Dalsgaard [Elk Filmsgik hen og vandt Statens Kunstfonds Arkitekturudvalgs konkurrence ”Kan vi tegne et nyt land?”, så er det uden tvivl fordi de udevider deres analyse med et mulighedfelt der kan åbne op for en diskussion om vores resourcer samt den måde vi indretter vores landskab på.

Instruktøren Andreas M. Dalsgaard kender du måske fra hans tidligere film som f.eks. den gribende og internationalt hædret film "Bogata Change" der var en del af 'Cities on Speed' serien [se den online], og Gehl Architects film "The Human Scale".

OBS. Hvis du vil have mere svin så anbefaler Charles Bessard DR1 dokumentaren 'Det store svinerige' som sendes i aften [d.23.01.2014]. Du kan sikkert fange den online i ugerne efter.

ULVELAND

Samme dag som AA's Nytårskur, fredag d. 31. januar, er der forpræmiere på en af de andre vinderfilm i samme konkurrence - 'ULVELAND' af tegnestuen Tredje Natur som helt sikkert vil blive en fest. Det er den forventning man har ud fra det mega-storyboard [Issue link] som blev indleveret til konkurrencen, og som på side et lægger ud med et DOGME MANIFEST af den slags som man godt kan læse lidt op på hver eneste mandag morgen :-) 

Billede: Uddrag fra Tredje Natur projektet: ULVELAND - link

FOOD INC.

Rasmus Brønnum

Kommentarer

Anne Kirstine Lygum

Du bander da lidt vel rigeligt..

Rasmus Brønnum

Det må du hænge Tredje Natur op på... det er deres manifest :-)

Tilføj kommentar