Få mere miljø ud af de samme byggematerialer

Få mere miljø ud af de samme byggematerialer

  • Diagram over konferenceprogrammet
  • Fremtiden er smartere og grønnere
  • Udvikling af smartere beton

Mens jeg har været stille på bloggen, har jeg arrangeret en konference om byggematerialer, som afvikles om bare fire uger – den 4. september. Den kunne måske have interesse for Arkfos læsere, for med titlen Fremtiden er smartere og grønnere, har konferencen fokus på udviklingen af energieffektive og miljørigtige byggematerialer. Præmissen for konferencen er, at vi skal bruge vores materialer mere effektivt i komponenter og ikke nødvendigvis udvikle en masse nye materialer. der er ret forskellige vinkler på dette – både krav, forskning og produktudvikling.

Krav til byggematerialer
Et oplæg fra Energistyrelsen handler således om krav til det energieffektive byggeri fra energistyrelsen, Københavns Ejendomme fortæller som bygherre om krav udledt af en mission om at blive CO2neutral hovedstad. Certificeringsmuligheder til byggematerialer bliver diskuteret ud fra kravene fra en miljøorienteret arkitekt og fra mulighederne hos materialeeksperten –

Forskning
På konferencen er der oplæg om en række forsknings- og udviklingsprojekter indenfor blandt andet bio-materialer, beton, træ, murværk og kompositter. Hør også om fundingmulighederne til udvikling på Innovationsradar og om InnoBooster, et helt nyt initiativ fra Innovationsfonden.

Produktudvikling
Og så er der alle materialerne – eftermiddagen byder på ni sessions med hvert sit tema med udgangspunkt i materialer som fx beton, murværk, komposit og de nye ’bio’materialer. Her er der fokus på producenters erfaringer med udvikling af smartere byggematerialer til et grønnere byggeri.

Sessionerne er parallelle, men de er koordinerede, så man selv kan sammensætte sit program på dagen.
Læs mere om konferencen her: www.teknologisk.dk/k23144

De næste oplæg fra min hånd kommer til at handle om nogle af de materialer og emner, der bliver sat fokus på til konferencen.

Anne-Mette Manelius

Tilføj kommentar