'ARKITEKTENS HJEM I UDLANDET' [DR K]

'ARKITEKTENS HJEM I UDLANDET' [DR K]

Fra på søndag inviterer DR og Eva Harlou endnu engang indenfor i de kære kendte arkitekters hjem - denne gang i udlandet. Det er sofadanskernes direkte vej ind i arkitekturens 'rigtige' verden, alt imens DR selv kalder det for 'coffe table book television'.

Der er helt sikkert en forskel i den måde vi som fagfæller oplever 'Arkitektens hjem' udsendelserne på set i forhold til den øvrige del af befolkningen. Alle er de kendte ansigter, tidligere eller eksisterende arbejdsgivere og hyppige foredragsholdere. Jeg har efterhånden forstået at de er nødt til at være kendte og stort set altid selvstændige, da det egentlig ikke [kun] handler om deres eget hjem. Det er mere et udgangspunkt for at inddrage mennesket bag danmarks mest kendte arkitekturprojekter.

'Beautiful houses, beautifull people. Funny comments, brilliant artists - stunning cinematography - feel good stories, coffe table book television' - DR

Man kunne så spørge sig selv om ikke der er visse ukendte arkitekter som har mere interessante huse, eller dygtige arkitekter som bor i ganske almindelige hjem, men til gengæld har det sorte bælte i at bruge den hele by som 'hjem' - arkiteten som en kulturel navigatør frem for den uopnåelige æstetiker "klædt i sort". Her kunne man godt pege på udsendelsen med Jens Thomas Arnfred som måske gik mere efter personen end hvilken wonder indretning han så lever i.

Rent fagligt vil jeg da gerne indrømme at jeg har fornøjet mig over det næsten 'fra-skrot-til-slot'-agtige forhold mellem de "unge" ADEPT drenges 2-3V københavnerboliger og SHL partner, Morten Schmidts 'overklasse-lignende' funkisvilla i Aarhus, som har "intet mindre end Dronningens sommerresidens, Marselisborg Slot som nabo."

NYE UDSENDELSER RYKKER TIL UDLANDET

Det er ikke de store nyhedsbreve der er sendt ud omkring de nye udsendelser. Hvem skulle de også sendes ud til? Arkitekterne?...de kender jo i forvejen alle projekterne. Ikke desto mindre kan man på den nye facebook side se at 3 udsendelser er planlagt i den kommende måned på DR K:

I første udsendelse d. 5. feb. er det et besøg i Julien De Smedts [JDS] taglejlighed i Bruxelles. Herefter går turen hjem [Tel Aviv?] til den yderst aktuelle Ulrik Plesner der netop har udgivet sine erindringer i bogen, 'In Situ'. Den sidste offentliggjorte udsendelse er et besøg i Dorte Mandrups sommerhus på øen Lesbos i Grækenland.

Skriv det i kalenderen hvis du har interesse - tirsdage på DR K:

5. februar - Julien De Smedt, kl 21.40
12. februar - Ulrik Plesner, kl 21.40
19. februar - Dorte Mandrup, kl 21.40

Rasmus Brønnum

Tilføj kommentar